Everyone does it. Do you?!

2008/04/12

Cum sa te intorci teafar la munca dupa ce-ai murit

Cu un laptop in fata, sprijinit cu ambele miini de masuta de la care prezenta si cu un optimism incurabil la purtator, futurologul Ian Pearson a invitat audienta pret de citeva zeci de minute la o adevarata calatorie in viitor. Cu cite un clik, a dat mai apoi drumul slideurilor in care viitorul ne era pus sub nas. Nu mai departe de 2070.

“La fiecare 5 ani vedem noi tehnologii revolutionare. Nu se vor opri, ci, dimpotriva, vor accelera. Asa ca obisnuiti-va cu ideea, pentru ca nu au de gind sa va astepte”. Aceasta este amenintarea sub care Pearson si-a inceput profetiile in fata selectului auditoriu. Solutia sa: “Trebuie sa fi agil, sa reactionezi rapid, sa fi adaptabil. Daca o faci mai repede decit concurentul, rezisti, daca o faci si mai repede, devii vizionar”.

Futurologul a luat apoi, rind pe rind, diverse domenii al caror curs l-a citit fara sfiala in globul sau de cristal. “In afaceri, planurile vor fi făcute pe cel mult cinci ani de zile, datorită vitezei cu care lumea evoluează,” a explicat Pearson.

[continuarea in Cotidianul]

Niciun comentariu: